A sminktetoválás elkészítése bizalmi feladat, megértem, ha óvatosan döntesz abban, hogy kinek „engeded meg”, hogy az arcodhoz nyúljon.Kiss Kata

Éppen ezért szeretném, ha jobban megismernél, hogyan és miként kerültem a sminktetoválás világába, és milyen mottó vezérel a munkáimban.

Kiss Katalin Edina vagyok, kozmetikus és esztétikai sminktetováló mester.

Hitvallásom mélyen tükrözi a munkához való hozzáállásomat:

„Amit nem ad meg a természet, azt pótolja a művészet!”

Kétgyermekes édesanyaként tudom, hogy az idő drága kincs, a gyerekek, a család, a háztartás mellett Neked se sok idő marad magadra. Ezért is örültem és örülök, hogy a sminktetoválás amellett, hogy a nők szépségét emeli ki, idő hatékony a mindennapokban. Tiniként én is sokat foglalkoztam a külsővel, a nők, a lányok megjelenésével, és szinte az első perctől tudtam, hogy ez az én hivatásom, ezért egyértelmű volt a választás, hogy kozmetikusnak tanuljak.

Miért a sminktetoválás?

Már a 90-es évek közepén, még a kozmetikus tanuló éveim alatt megismerkedtem a sminktetoválással is. Az akkor még újnak számító technika alkalmazását akkori mesteremnek, és példaképemnek a biztatására kezdtem el. Már akkor is lenyűgözött a benne rejlő szakmai kreativitás, ugyanis a sminktetováláshoz ugyanis nagyobb esztétikai érzék, pontosabb és precízebb kézmunka szükséges, és hamar kiderült, hogy ezek a készségek bennem is megtalálhatóak.

Szépülj meg mihamarabb

Tudod ki volt a legelső modellem?

Az édesanyám!

Gondolhatod, hogy izgalommal, de kissé félve kezdtem a munkához. Hálás vagyok Neki azért, hogy megbízott bennem, és mindketten nagyon elégedettek voltunk a végeredménnyel.

A sminktetoválásom kezdetei

A kezdeti sikeren felbuzdulva vettem meg az első saját gépemet. Akkoriban még nagyon kevesen tetováltak, a sminktetoválás az első virágkorát élte. Az addig elsajátított tudásommal hatalmas rutinra tettem szert. Egy idő után azonban be kellett látnom azt, hogy nem tudok két lovat egyszerre megülni, döntenem kellett a kozmetikus és a sminktetováló hivatásom között. Mindig is szerettem alkotni, így nem volt kérdés, hogy a tartós szépítést választom. 7 éve kizárólag csak sminktetoválással foglalkozom.

Sminktetoválás profi szinten

A munkához való hozzáállásomat is a maximalizmus jellemzi, ezért folyamatosan képzem magam, itthon és külföldön egyaránt, hogy a legújabb technikákat elsajátíthassam. Azon kevés szakemberek közé tartozom, akinek smink és orvosi tetováló végzettsége is van. 2006-ban Hollandiában orvosi mikropigmentálás szakmai továbbképzéssel, két év múlva szintén Hollandiában a szájkontúr nélküli szájsatír, 2013-ban pedig a füstös szem technikai képzéssel bővítettem a tudásomat.

konferencia5

 

Ezt a tudásomat nem csak a vendégeimen alkalmazom, hanem a jövő szakembereinek is átadom.

Nagy gyakorlatom van a szakmai oktatásban is, 2006-ban, a Pécsi Tudományegyetemen szerzett szakoktatói diplomám megszerzése óta folyamatosan tartok oktatásokat. Sok kozmetikus és sminktetováló tanuló került ki a kezeim alól, és dolgozik azóta is a pályán. A tanításban is a precizitásra törekszem, éppen ezért egyszerre csak egy tanulóval foglalkozom, hiszen így tud igazán hatékony lenni a tanítás.

Sminktetoválás profi minőségben, profi eszközökkel

A munkám minőségét a sminktetováláshoz használt alapanyagok is meghatározzák, ezért döntöttem a svájci SwissColor cég mellett, 2014 óta pedig a SwissColor Akadémia oktatójaként is tanítok. A kimagaslóan jó minőség remekül illeszkedik az én hitvallásomhoz és a precizitásomhoz.

Az elmúlt 18 év alatt számtalan vendég fordult meg a kezeim alatt, kiknek ezúton is köszönöm, amiért megtiszteltek a bizalmukkal. Szerencsés vagyok, mert azt csinálhatom, amit szeretek.

„Szebbé tenni, amit a természet adott; pótolni, amit megtagadott; és kiemelni, amit megadatott.” – amikor rám bízod magad, ennek a szellemében cselekszem!

Ha szeretnél Te is megújulni, keress bizalommal!

Kati-tetoval

Call Now Button