Gyakori kérdések

Okozhat-e allergiát a tetoválás?

A jó minőségű alapanyagokból előállított festék, nem vagy csak nagyon ritkán okoz irritációt/allergiát. A különösen érzékeny bőrű hölgyek esetében ajánlatos allergia tesztet végezni a tetoválást megelőzően.

Mit kell tudni az sminktetoválásról?

Az eljárás lényege, hogy egyszer használatos, steril tűvel, elektromos gép segítségével a bőrbe injektáljuk a pigmentet, ami néhány év múltán elhalványodik, majd felszívódik a szervezetben. Tartósságát pontosan meghatározni nem lehet, függ a festék minőségétől, a vendég korától, bőrtípusától, életmódjától. A beavatkozás nem jár komoly fájdalommal, de a fájdalom további csökkentésére különböző fájdalomcsillapítók állnak a rendelkezésünkre.

Vannak ellenjavallatok?
  • cukorbetegség (nehezen gyógyul)
  • véralvadási zavarok (kimossa a vér a pigmentet)
  • sebgyógyulási problémák (elszíneződhet, pigmentálódhat)
  • tetoválás után 1 évig tilos vért adni
  • sugárkezelés, kemoterápia alatt ( fél évvel később már lehet)
  • plasztikai beavatkozás után fél évig az érintett területen nem szabad tetoválni (fordított esetben, tetoválás után csak 1-2 hónapot szükséges várni a beavatkozásig)
  • terhesség, szoptatás (megváltozott hormonháztartás befolyásolhatja a színt,illetve az érzéstelenítő a keringésen keresztül eljuthat a magzathoz)
Miért van szükség korrekcióra?

A legtöbb vendég már az első alkalom után is elégedett a tetoválásával. A korrekció alkalmával még több pigment kerül ugyanarra a területre, így tartósabb lesz a tetoválás illetve lehetőség van kismértékű szín és formai korrigálásra is. A korrekciót ajánlatos 1-3 hónap között elvégezni

Miért változtatja meg a színét a sminktetoválás idővel?

Ennek több oka is lehet.

Fontos figyelembe venni a bőr alapvető tónusát, és altónusát a megfelelő színárnyalat kiválasztásához, ugyanis azok megváltoztatják a a festék színét. Ha nem is látszódik azonnal, a gyógyulás után szembetűnő lesz. A festék színe különböző pigmenekből áll össze, amelyek nem egyidőben bomlanak le. Ezen kívül a környezeti hatások, mint például a napsugarak és a szolárium szintén módosíthatják a sminktetoválás színétFontos, hogy a tetoválás jó minőségű anyagokkal történjen, ugyanis a nem megfelelő minőségű festékek bizonytalan színt eredményezhetnek.

A Swiss Color pigmentek a legszigorúbb uniós előírásoknak is megfelelnek, és elnyerték a megtisztelő Swiss Quality minősítést. Ez utóbbi nem csak a világszínvonalú, kategóriájában elismert, megbízható alapanyagokat és eszközöket jelöli, hanem a szigorú és egyenletes minőség ellenőrzést is.

Call Now Button