Az arc különböző területein végzett sminktetoválásoknak nem egyforma a regenerálódási ideje.

A szemöldöktetoválás veszi legkevésbé igénybe a bőrt. Nem annyira érzékeny, így nem is lesz beduzzadva a tetoválást követően.

Színét illetően picit erősebb, harsányabb lehet, akárcsak szemöldökfestés után. A körülötte lévő terület az érzékenyebb bőrű vendégeknél kicsit kipirosodhat, de nyugodtan ki mehetünk vele az utcára.

Szemhéjtetoválásnál kicsit beduzzad a szem, ez persze függ az egyéni érzékenységtől is, nem beszélve a tetovált terület vastagságától. Értelemszerűen a vastagabb kontúrvonalak, alsó-felső szemkontúr tetoválás együttesen, illetve a füstös, satírozott szemek készítésénél nagyobb a duzzanat, mintha csak a pillák tövébe tetoválnánk.

Ha nagyon érzékeny a szem (kék, zöld szemű vendégek) ajánlatos az alsó szemkontúr tetoválást egy másik alkalommal elkészíteni. A szemtetoválást követő nap reggele a legkellemetlenebb talán. Ilyenkor ugyanis kicsit ’megpihen’ a szem és jobban megduzzad. Érdemes negyed órával korábban ébredni a tervezettnél, hogy legyen idő a tetoválás pár perces hideg borogatására, rendbetételére. Általában 24 órával a tetoválás után már csak enyhe duzzanat látható.

A szájtetoválás esetén is az első nap a legkellemetlenebb. Bár sokszor hallom tetoválást követően, az amúgy vékony ajkú vendégeimtől, hogy „ez akár így is maradhatna”.

Nem vagyunk egyformák; van aki sminktetoválás után egyenesen dolgozni megy, más legszívesebben elbújna a világ elől. Ez esetben javaslom a pénteki tetoválást, hogy hétvégén kellőképpen tudjon regenerálódni.

Call Now Button