A sminktetoválás kapcsán sok kérdés merül fel, ezek egy része gyakori, visszatérő „alapkérdések”.

Ezekre már több alkalommal foglalkoztam is, részletesen kitérve.

Ha nem kaptál róla Hírlevelet, lemaradtál róla, vagy olvastad ugyan, de már nem is emlékszel rá, akkor itt frissítheted az ismereteidet!

Azonban vannak olyan kérdések, amelyek nem túl gyakoriak, ám mégis sok mindenkiben felmerül.

Ezek azok a kérdések, amelyek fontosak a sminktetoválás szempontjából, azonban néhányan nem merik megkérdezni, mert attól tartanak, hogy tájékozatlannak tartják őket.

Szerencsére a Vendégkörömmel közvetlen, bizalmas légkört tudok kiépíteni, így ezeket a kérdéseket is át tudjuk beszélni.

Olvasd végig, tuti lesz benne olyan, amit már Te is feltettél magadban csak elhessegetted, anélkül, hogy megtaláltad volna rá a választ!

Ha pedig olyan kérdésed van, amire még sehol, senki nem válaszolt, annak is készséggel álok elébe, hiszen nem csak szakmai, gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezem, hanem én magam is megtapasztaltam a saját bőrömön a sminktetoválás menetét!

Sminktetovalas-kerdesek

Nézzük is a kérdéseket!

– A sminktetoválás tényleg teljesen eltűnik évek múlva?
Amennyiben jó minőségű festékkel és géppel készült a sminktetoválásod, szépen fokozatosan és egyenletesen fog felszívódni. Fontos hogy halványodjon, hiszen a vonásaid is változnak, sajnos az arc öregszik és egyáltalán nem biztos, hogy 50 évesen is jól érzed majd magad abban a sminkben, amit 20 évesen csináltattál.

– Nem marad utána heg, vagy nyom a bőrön?
Nem, elvileg teljesen „nyomtalan” lesz. Viszont említettem már Neked a megfelelő technikát, amin nagyon sok múlik. Sajnos láttam már rossz technikával végzett, „bevésett” tetoválást, ami heggel gyógyult.

– Mennyire látszódik az, hogy sminktetoválásom van?
Ez a sminktetoválástól függ, én jobban szeretem a természetes hatású sminktetoválásokat, amelyek elegáns megjelenést biztosítanak. Természetesen, ha erősebb hatásút szeretne a Vendég, akkor figyelembe veszem a kérését.

– Melyik sminktetoválás áll Nekem jól?
Gyakran érkeznek a Vendégeim elképzelés nélkül, de ha bizonytalan vagy, akkor segítek a választásban.

– Rögtön el tudom dönteni, hogy a felrajzolt sminktetoválási forma jól fog állni Nekem?
Részletesen át fogjuk beszélni, hogy melyik a legelőnyösebb forma és szín, amit javasolok. Inkább halványabb színt és szolidabb, vékonyabb formát készítek, ha nagyon bizonytalan vagy.
Nem biztos, hogy a felrajzolás rögtön fog tetszeni, de nem kapkodunk, több lehetőséget is kipróbálunk.

– Lehet javítani vagy módosítani a sminktetováláson?
Igen, egy minimális változtatásra van lehetőség, amikor a korrekcióra visszajössz.

– A bőrbe tetovált festékek károsak az egészségre?
A mai pigmentek nem tartalmaznak egészségre káros anyagokat, többek között vas-oxidot sem, így azok a bőrből, ha  nincsenek frissítve, fokozatosan kikopnak.

– Láttam már olyat, hogy a sminktetoválást helyenként kidobta a bőr. Lehet, hogy az én bőröm sem bírja?
Ha egészséges vagy ez nem fordulhat elő! Ha a tetováló festéket nem veszi be a bőröd, helyenként kidobja, az a sminktetoválási technikán múlik. A jól alkalmazott technikával készített sminktetoválásnál ilyen nem fordul elő!

A kérdések sora ezzel nem ér véget, még számtalan kérdés lehetséges.
Azonban ha ezeken kívül még újabb és újabb kérdések jutnak az eszedbe, akkor azt kell mondjam Neked, hogy túlaggódod ezt a kérdést!

Ha jó szakembernél vagy, akkor nincs miért tartanod!
Ha bizonytalan vagy, akkor segíteni foglak a döntésedben!
Viszont meg kell bíznod bennem, a szakmai tudásomban és a tapasztalatomban! Sok féle emberrel foglalkoztam már az elmúlt évtizedekben, tudom, hogy kinek mi előnyös, milyen sminktetoválás az, ami természetes módon korrigálja és emeli ki az előnyös vonásait.

Mégis van olyan kérdésed, amire nem kaptál még választ?
Kérdezz bátran, várom a kérdéseidet!

Ha Te is szeretnél megújulni, akkor keress bizalommal!
Kiss Katalin Edina
Esztétikai sminktetováló és oktató

Call Now Button