Ha már van sminktetoválásod, bizonyára van tapasztalatod, jó vagy rossz véleményed a tetoválásról.

Ha még nem szántad rá magadat a sminktetoválásra, akkor lehet, hogy pont ez a kérdés az, ami kissé visszatart attól, hogy megcsináltasd.

A fájdalom érzete minden embernél más és más, bár mi Nők tudjuk, hogy sokkal magasabb a fájdalomtűrő képességünk, mint a férfiaknak. :-D

A fájdalomérzetedet több tényező is befolyásolhatja, ami nem csak a sminktetoválásra igaz!

Fájdalomérzet

Meggyőződésem, hogy a legfontosabb a lelki beállítódás az adott helyzetre.

Már a „tű” tudata is sokakban kellemetlen érzést okozhat, és a tetoválás helye, a szem körüli vékony bőr, a száj érzékeny felülete is azt sugallhatja beléd, hogy ez bizony nagyon fog fájni.

mennyire-faj-a-tetovalas

A lelki beállítódáson kívül a fáradtságod, a menstruációs ciklusod, az, hogy éppen éhes vagy-e, talán még a csillagok állása is hat rá.

Olvashatsz olyan hirdetést is, amelyben teljesen fájdalommentes tetoválást garantálnak, én ezt a 100%-os garanciát nem tudom Neked biztosra megígérni, de néhány apró trükk segít abban, hogy elviselhetővé váljék számodra is.

Van olyan vendégem, aki meglepődve tapasztalta, hogy a szemhéj tetoválásából semmit, de tényleg semmit nem érzett.

Persze ez nem mindeniknél van így, de a visszajelzések alapján mindenki sokkal rosszabbra számított, mint amit valójában éreztek. A feszültség, a fájdalomtól való félelem a kezdeti izgalmak után pár perccel elmúlnak, ahogy a tetoválást elkezdem. A Vendégeim ekkor megnyugszanak, és türelmesen várják, hogy elkészüljön a tetoválás.

Nem csak azt teheted meg, hogy beletörődsz abba, hogy lesz, amilyen lesz!

Konkrét lépéseket tehetsz annak érdekében, hogy tudatosan tegyél annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb fájdalommal járjon a tartós sminktetoválásod!

Fájdalomérzet és sminktetoválás

Melyek ezek a lépések?

  1. Lehetőleg ne a menzeszed idejére időzítsd a sminktetoválásodat!

Biztosan ismerős számodra, hogy ilyenkor érzékenyebb, ingerlékenyebb lehetsz, sőt, az is előfordulhat, hogy már az előtte lévő napok is nyűgösebbek.

  1. Ne üres gyomorral érkezz a tetoválásra!

Nem csak a korgó gyomrod miatt célszerű a tetoválás előtt enned, hanem azért is, mert ha éhes vagy, akkor a vércukor szinted is leeshet, ami rossz közérzetet, esetleg szédülést, rosszullétet is okozhat – tetoválástól függetlenül. Egy könnyű szendvics, gyümölcs, műzli szelet, és elegendő folyadék már biztosítja a stabil vércukor szintedet.

  1. Szánj elég időt a sminktetoválásra!

Ha szoros időbeosztásod van, akkor is elegendő időt hagyj erre, hiszen a sminktetoválás több évre szól, alapos, precíz munkára van szükség a tökéletes végeredményhez. Ha türelmetlen vagy, feszült, akkor ez is kihat a fájdalomküszöbödre.

  1. Ne parázz!

Persze, ezt könnyű mondani. Gondolj arra, hogy azért kerestél meg, mert megbízol bennem, hogy olyan lesz a sminktetoválásod, amivel Te is elégedett leszel! Hidd el, hogy engem is az vezérel, hogy Neked minél problémamentesebb legyen az az időszak, amíg a tetoválásodon dolgozom!

Nekem is az a célom, hogy közben ne fájjon a tetoválás, hiszen akkor én sem tudok olyan gyorsan és alaposan dolgozni, és tovább is tart a tetoválás.

Mit teszek azért, hogy minél fájdalommentesebb legyen a sminktetoválásod?

  1. Aprólékosan megbeszélem Veled a sminktetoválás menetét!

Még a tetoválás elkezdése előtt elmondom Neked mi fog történni, mire készülj.

  1. Nyugodt légkört biztosítok számodra!

A célom az, hogy nyugodt, ellazult állapotban legyél, a környezetet is ehhez alakítom, ezen kívül a munkám közben időnként elmondom Neked, hogy hol tartok, mennyi időt vesz még igénybe a tetoválás.

  1. A sminktetoválás előtt előrajzolom a kívánt formát, amit Veled együtt ellenőrzünk le!

Bár azt gondolhatod hogy ennek nincs köze a fájdalomérzetedhez, de valójában sokkal nyugodtabb leszel, ha már látod, hogy a kész tetoválás hogyan fog állni.

  1. A tetoválás megkezdése előtt, majd közben is folyamatosan helyi érzéstelenítőt használok!

Az érzéstelenítő használatával a tetovált terület kissé elzsibbad, a fájdalom csillapodik, megszűnhet, így sokkal inkább csak kellemetlen érzés lesz, nem pedig fájdalmas. Érzéstelenítésre pedig kizárólag speciális, antiallergén, bevizsgált termékeket használok.

  1. A tetováló gépem az egyik legmodernebb, legkorszerűbb, magas árfekvésű!

Egy alacsonyabb árú gép nem dolgozik olyan precízen és több bőrsérülést okoz, mint kellene. Ezen a téren is sokat fejlődött a sminktetoválás technikai háttere.

Remélem sikerült minden ellenérzésedet eloszlatnom ebben a témakörben!

Ha kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal, várlak szeretettel!

Kiss Katalin Edina
Esztétikai sminktetováló és oktató
+36 20/313-4532

Call Now Button