A tartós sminktetoválás mennyi ideig marad szép? Mennyi idő elteltével kell számolnod azzal, hogy fakulni kezd?

Az egyik leggyakrabban felhangzó kérdés a sminktetoválással kapcsolatban az, hogy mennyi ideig marad szép, mikor kell frissíteni, hogy ápolt és rendezett külsőd legyen.

Arról már olvashattál, hogy a tartós sminktetoválás nem örökre szól, hiszen nem végleges tetoválás a sminktetoválás.

A sminktetoválásod élettartamát nem lehet pontosan meghatározni, mert sok tényező befolyásolja azt, hogy meddig marad szép.

Ami biztos, hogy a tetoválástól számított 2 évig biztosan megmarad!

sminktetovalas-frissitese

A jó hír az, hogy 2 év után nem fog egyik pillanatról a másikra eltűnni, hanem folyamatosan és egyenletesen fog halványodni.

Ez a két év azonban egy átlagos időtartam, mert több tényezőtől is függ a sminktetoválásod tartóssága.

A sminktetoválás tartósságát befolyásoló tényezők

A szín

A színek kapcsán általános tapasztalat, hogy minél világosabb színt használnak a tetováláshoz, annál hamarabb kezd el fakulni.

Ugyanakkor nem igazán javaslom azt, hogy csak ebből a szempontból válassz sötétebb árnyalatot. A sötétebb színektől az arcod is hidegebb, ridegebb lesz, a kellemes összhatást inkább a melegebb, lágyabb, világosabb színek használatával érheted el.

swisscolor-pigmentek

A tetovált terület

A legtovább a szemhéjtetoválásod marad meg, akár 4-5 elteltével is látszódik halványabban, de egyenletesen.

Az ajaktetoválásod élettartama előre láthatólag 3-4 év, de ez függ a választott szín erősségétől is.

Sajnos a szemöldöktetoválásod lesz a legrövidebb életű, 1-1,5 év után már ráfér a frissítés.

Tetoválási technika

Ma már több tetoválási technika létezik.

A satírozás a legrégebbi módszer, ami az ajkak esetében szép, egyenletes, tartósabb végeredményt hoz, a tetoválási felület tömörsége miatt.

A szemöldök esetében azonban én már egyáltalán nem alkalmazom, kizárólag a szálazott tetoválást, mert ezzel természetesebb, elegánsabb, légiesebb szemöldökformát lehet kialakítani.

tetovalasi-technika

Tetováló anyagok és gépek

A drága néha olcsóbb!

Az általam használt SwissColor tetováló termékek nem az alacsony árkategóriába tartoznak, ugyanakkor a tartóssága kiemelkedően magas. Sokkal tovább, sokkal szebben marad meg a sminktetoválás, mint az olcsóbb, silányabb minőségű alapanyagokkal. Kipróbáltam már néhány terméket, de megbizonyosodtam arról, hogy a jó minőségnek ára van.

Ugyanez vonatkozik a tetováló gépekre is!

Egy gyengébb teljesítményű inkább karcol, felsérti a bőrt, kevésbé lesz esztétikus és tartós a végeredmény. Éppen ezért törekszem folyamatosan arra, hogy a legjobb, a legmodernebb eszközöket és alapanyagokat használjam a munkáim során.

UV sugárzás

A kész sminktetoválásod egyik legnagyobb mumusa. Nem csak halványítja, hanem a pigment színét is befolyásolja. A napozás, a szolárium használatával hamarabb kopik, régi hatásúvá válik. Az UV szűrős krémek használatával sokat tehetsz azért, hogy tovább maradjon szép a sminktetoválásod.

sminktetovalas-UV-vedelem

Életkor

Minél távolabb vagy a tinikortól, annál tartósabb lesz a sminktetoválásod!

Végre egy jó hír, ami az érettebb kor előnye!

Ennek az oka az, hogy érettebb korban a bőröd megújulása lassabb folyamat, mint a fiataloknak.

Puff neki, eddig tartott az örömöd! :-(

A bőröd hidratáltsága, zsírtartalma

A zsíros bőrön hamarabb kifakul a sminktetoválásod. Minél hidratáltabb a bőröd, annál feszesebb is, kevésbé ráncos, és még a tetoválásod is tartósabb lesz.

Egyéni adottságok

No igen, ez az a faktor, amivel nem lehet okosan kalkulálni. Mint ahogy nincs két egyforma ember, úgy a bőröd is egyedi, a fenti tényezők mellett ez is egyénileg befolyásolhatja a sminktetoválásod tartósságát.

Szakmai hozzáértés

Szándékosan hagytam ezt a faktort a végére, bár semmi meglepő nincs abban, hogy minél nagyobb rutinnal, elméleti ismeretekkel és gyakorlati szakmai tapasztalattal rendelkezik egy sminktetováló, a munkái annál maradandóbbak, szebbek, esztétikusabbak és tartósabbak lesznek.

 

Mikor érdemes frissítened a sminktetoválásodat?

Első biztos jel: Amikor már nem vagy vele elégedett, ha a tükörbe nézel.

Második biztos jel: Amikor kezdesz rárajzolni sminkceruzával.

sminktetovalas-frissites

Amikor ez bekövetkezik, akkor bizony érdemes újra időt szánnod arra, hogy felfrissítsed a sminktetoválásodat, hogy újabb néhány évig gondtalanul nézhess tükörbe!

Ha Te is szeretnél megújulni, akkor keress bizalommal!

Kiss Katalin Edina

+36 20/313-4532

kozmetikus és esztétikai sminktetováló mester

Call Now Button