Gyakran megkeresnek a tavasz végén azzal a kérdéssel, hogy a nyári időszakban lehet-e sminktetoválást készíteni.Persze, mert sokan ilyenkor jönnek rá a sminktetoválás előnyeire. Nem kenődik el a strandolás és a napozás közben, és állandóan dekoratív magabiztos megjelenést ad. Az aggodalom azonban nem alaptalan, mert valóban, az erős UV sugárzás, a sós, klóros víz, az erős izzadás nem tesz jót a frissen készült sminktetoválásnak.
Azonban mindez elkerülhető akkor, ha néhány egyszerű alapszabályt betartasz, főleg az első két hétben. Vegyük sorra a nem is hosszú listát!

1. Hidratálj, krémezz!

A friss tetoválást naponta többször vékonyan be kell krémezned. Ehhez speciális krémet kapsz tőlem a tetoválást követően.

beautiful woman hands with cream

2. Kerüld el a feláztatást!

A strandon, a nyílt vízparton, az uszodában sajnos egy ideig ki kell hagynod a hűsítő fürdőzést. Ugyanez vonatkozik a szaunára, ezt higiéniai okokból, és a felázás veszélye miatt is kerülnöd kell.
A zuhanyzáskor törekedj arra, hogy ne érje víz, ha ez előfordul, akkor óvatosan itasd le, és krémezd be újra. Arclemosót ezen a területen a teljes gyógyulásig ne használj!

3. Az UV sugárzás a sminktetoválásod ellensége!

Az erős napfény, a nagy dózisú UV sugárzás hatására a tetoválás könnyen elszíneződhet. A barnás színek vörösödhetnek, a fekete színek kékülhetnek, illetve az összes szín kifakul, mattul és foltosan gyógyulhat. Mindezt elkerülheted, ha Mindig használsz 40 vagy 50 faktoros fényvédő krémet.

fenyvedo-krem

Ugyanez vonatkozik a szoláriumozásra is. A szájtetoválásodat ajakápolóval, vagy tápláló szájfénnyel kend, hogy megmaradjon az eredeti színe.

ajakapolo

4. A sminktetoválás előtt kíméld az arcbőrödet!

Egy héttel a sminktetoválás készítése előtt célszerű, ha nem szoláriumozol, és kerülöd az erős napfényt is. Ezzel ugyanis a bőröd veszít a hidratáltságából, rugalmatlanná válik, és az érzéstelenítő ellenére is érzékenyebb lehet a sminktetoválásra.
Ezekkel a praktikus tanácsokkal könnyen megóvhatod a sminktetoválásodat, így hosszú évekig szép marad.

Ha Te is szeretnél megújulni, akkor keress bizalommal!
Kiss Katalin Edina
+36 20/313-4532
Esztétikai sminktetováló

Call Now Button