A 40 az új 30 – ez terjedt el az elmúlt években

A XXI. században az érett női korosztály megjelenése jelentősen eltér az elmúlt években, évszázadokban tapasztaltakról. Köszönhető ez a szépségápolás fejlődésének, a különböző új technikák, módszerek megjelenésének. Amíg 100 évvel ezelőtt egy 40 éves nő már „öregnek” tűnt, és akként is kezelték őket, addig a napjainkban egy negyvenes nő vonzó, csinos, fiatalos. A régi képeket nézve olyan, mintha a saját édesanyja lenne egy 100 évvel ezelőtti korabeli nő.

Persze ez azért egyénenként változó lehet, sok minden múlik az életvitelen, életmódon.

De az biztos, hogy egy önmagára adó, igényes, ápolt negyvenes nő napjainkban megállja a helyét a harmincasok táborában is.

Persze a szépségápolásban figyelembe kell venni az egyéni adottságokat, és azokat a változásokat, amelyek ebben az életkorban akaratlanul is jelentkeznek.

Milyen a Te életed a napjainkban, ha a negyvenes korcsoport tagja vagy?

A családban a gyerekek már iskolába járnak, ezzel a kezdeti ovis időszak nehézségei megszűntek ugyan, nem kell állandóan a nyomába lenned, hogy hol, milyen galibát okoz. Helyette azonban jön a kiskamasz korszak nehézségei. Ezek egy cseppet sem könnyebbek, mint amikor még a homokozóban dúlt a háború.

Emellett ott a munkahelyi konfliktusaid kupaca.
Bár az egzisztenciális háttered talán adott, de minden napra jut valami új nehézség, megoldásra váró feladat. Jó esetben egy, de gyakran adódhat olyan is, hogy egyszerre több is összejön.

Az otthoni házimunkában se megy mindig minden gördülékenyen, valahogy mindig történik valami. Hol a mosógép romlik el, és a szerelővel is csak a gondjaid vannak, hol a közüzemi díj befizetésével kell extra idővel foglalkozni, vagy épp a szükségszerű lakásfelújítás morzsolja az idegeidet.

Ezek mellett hogy jut időd önmagadra?

Leginkább sehogy – vagy a szükségesnél jóval kevesebb.

Mindezek mellett rémülten tapasztalod, hogy ebben az életszakaszban bizony már erősen jelentkeznek azok az élettani folyamatok, amelyek azt jelzik, hogy oda a fiatalságod hamvas üdeségének, a feszes bőrödnek.

Persze ha jönne egy Jótündér, vagy legalább egy profi sminkes szakember, akkor csodát tudna tenni Veled is.

Milyen szépségápolási praktikák időszerűek ebben az életszakaszban?

Hidratálás, feszesítés, tónusfokozás – a bőr szempontjából ezek segítenek Neked abban, hogy frissebb, üdébb megjelenésed legyen. Ezeket a feladatokat különböző krémekkel, kozmetikai eljárásokkal tudod megvalósítani, több-kevesebb sikerrel.

Biztos vagyok abban, hogy tenger-sok féle módszert kipróbáltál már, de gyanítom, hogy a végeredménnyel nem voltál maradéktalanul megelégedve.

Mi az, ami maradandó, tartós eredményt ad Neked az ápolt megjelenésben?

A sminktetoválás!

A sminktetoválás a negyvenes korosztályban már sokkal több mindenben nyújt segítséget, mint a fiatal években.
Az érettebb arc korrekciója látványosan és azonnal megmutatkozik, legyen az a szem, a száj, vagy a szemöldök területe.

Bár a túlzott sminktetoválás nem előnyös, de a sminktetoválással az elegáns, nőies megjelenést a nap 24 órájában élvezheted.

Milyen sminktetoválást javaslok Neked?

Nem árt, ha tudod, hogy ebben az életszakaszban a nők már sok mindent csináltatnak meg.
Nyugodj meg, hogy más is azokkal a gondokkal küzd, mint Te, semmi gond azzal, ha „mindent” akarsz!

A szem, a száj, és a szemöldök együttes sminktetoválása az egész arcot összhangba hozza, így az összhatás, a végeredmény szép és elegáns lesz.

Így a napi sminkelésben nincs másra szükséged, csak egy jó hidratáló krémre, egy kis alapozóra, szempillaspirálra. Ez bruttó 5 percet vesz igénybe napi szinten, ami a szűkös időkeretedet nézve elég jól hangzik, ugye?

…és van egy szuper hírem Neked!

A Te korosztályodnak minden sminktetoválási technika jól áll!

…ha a szemöldöködet szeretnéd tetováltatni:
A legnépszerűbb szemöldöktetoválási módszerek közül bármelyiket választhatod!
A ritkuló szemöldökszálak akár a lágyabb szálazott technikával, akár a hangsúlyosabb Soft Powder módszerrel remekül pótolhatóak. Minden szemöldöktetoválással látványosan korrigálható a szemöldök íve, formája, vonala, ezzel az arc üdeségét elképesztő módon lehet fokozni.

… ha a szemedet szeretnéd tetováltatni:
Egy fáradt nap után talán a pillantásod, ami a leginkább megviselt.
A szemhéjtetoválás abban segít Neked, hogy a nehéz nap végén is frissebb, fiatalosabb legyen a tekinteted.

Ha a visszafogottabb stílus kedvelője vagy, akkor a pillatő sminktetoválását javaslom, amivel optikailag a szempillák sűrűsége is növelhető.

Ha a erősebb, sminkelt hatást szeretnéd elérni, akkor a tushatású szemhéjtetoválással érheted el az igéző pillantást.

De ha még ennél is merészebb irányvonal áll hozzád közel, akkor a Butterfly módszert javaslom Neked. Ezzel még a szemhéj sminkelését is megspórolod, ugyanakkor ha hangsúlyosabb sminkre van szükséged, akkor annak elkészítésében sem zavar.

… ha a szádat szeretnéd tetováltatni:
Ebben az életszakaszban a száj már jelentősen veszít a teltségéből, fakulni kezd a színe, de ezeken a szájtetoválás azonnal segít.
A szájkontúrokat a szájszéleken enyhén túlhúzva lehet alakítani a formáját, a megfelelő színválasztással a fakuló szájszín felfrissíthető, vagy épp a rúzsozott hatás is megvalósítható.
A 3D technika alkalmazásával pedig optikailag dúsítható a száj tónusa, teltsége.

Nem túlzás azt állítani, hogy a negyvenes korosztály leghatékonyabb segítsége a sminktetoválás!

Időtakarékos, mert ha elkészül, akkor éveken keresztül nem kell foglalkoznod vele, extra törődés nélkül viselheted. Esztétikus megjelenést ad a mindennapokban, ápolt és csinos külsőt a nap 24 órájában.

Neked pedig pontosan erre van szükséged!

Mi van az ötvenesek táborával? Nekik érdemes a sminktetoválásban gondolkodni?

A következő Hírlevelemben erről írok majd!

Ha Te is szeretnél megújulni, keress bizalommal!
Kiss Katalin Edina

+36 20/313-4532
Esztétikai sminktetováló

Call Now Button