Minden Nő számára egyértelmű, hogy mennyire eltér a szépségápolás a fiatal-, a közép-, vagy az érettebb életkorban.
A különböző életkorokban különböző szépségtrükkökre és praktikákra van szükségünk ahhoz, hogy a legszebben ragyoghassunk, akárhány évesek is vagyunk.

Kezdjük is a legfiatalabb korosztállyal, a 20+ korcsoporttal.

Milyen az élet élsz huszonévesen?

Ha ebbe a korosztályba tartozol, akkor valószínűleg egyetemre, főiskolára jársz. Vagy épp pályakezdőként munkahelyet keresel, találtál. Még az iskolás évekből megmaradtak a barátaid, barátnőid, akikkel rendszeresen összejártok, shoppingoltok, buliztok.

Lehet, hogy sportosabb típus vagy, aerobikra, fitnessterembe jársz. Pörgős, lendületes életet élsz, tele vagy energiával, és élvezed a fiatalság lendületét.
Talán van barátod, vagy épp a nagy Ő-t keresed, de a családi mindennapos teendők akkor se foglalnak annyira le, még ha szingliként is élsz, mint egy 2 gyerekes édesanyát.

Biztosan nagyon kritikusan nézed magad, talán elégedetlen vagy a külsőddel.
Keresed Önmagad, figyeled a divatot, a trendeket, a közismert sztárokat, és próbálkozol azzal, hogy megtaláld azt a stílust, ami Te vagy.

Ez így is van rendjén!
Ez a korszak az útkeresés időszaka.

A szépségápolásban is mindent kipróbálsz, de hidd el, hogy idővel rá fogsz jönni, hogy valójában elég könnyű helyzetben vagy, illetve voltál. A szépséged hamvas és üde, a korral járó ráncok és egyéb jelek még nem kopogtatnak, dörömbölnek az ajtódon. Persze ezt most nem feltétlenül így éled meg, de majd pár év múlva Te magad is be fogod látni mindezt.

Mi az egyik legnagyobb problémád a sminkelés terén?

Ha megtaláltad azt a stílust, ami az egyéniségedhez közel áll, akkor szuper!
Viszont egy-egy buli alkalmával, vagy a sportoláskor a sminked nem igazán bírja a strapát, akkor sem, ha profi dekorkozmetikumokat használsz.
Arról nem is beszélve, hogy sportoláskor a smink használatát nem javasolják, akkor sem, ha a fotókon látott fitneszes lányok gyönyörűen néznek ki, és talpig sminkben feszítenek a súlyzók között, vagy izzadnak esztétikusan a csoportos órákon.

Ha megtaláltad azt a stílust, ami az egyéniségedhez közel áll, akkor szuper!

Viszont egy-egy buli alkalmával, vagy a sportoláskor a sminked nem igazán bírja a strapát, akkor sem, ha profi dekorkozmetikumokat használsz.

Arról nem is beszélve, hogy sportoláskor a smink használatát nem javasolják, akkor sem, ha a fotókon látott fitneszes lányok gyönyörűen néznek ki, és talpig sminkben feszítenek a súlyzók között, vagy izzadnak esztétikusan a csoportos órákon.

Ismerős az a szitu, amikor a buliról, vagy az edzésről hazaérve riadtan nézed a tükörben, hogy a sminked legalább annyira megviselt, mint Te?

Ezt a sminktetoválással azonnal megoldhatod!
Nem kenődik el akkor sem, ha izzadsz, ha véletlenül erősen megdörzsölöd, vagy ha egész éjjel táncolsz.
Nincs szükséged erős sminktetoválásra, a természetes szépséged kiemelésén van a hangsúly, amit esetleg egy enyhe sminkkel tovább tudsz erősíteni.

Mit javaslok Neked…

…ha a szemöldöködet szeretnéd tetováltatni:
Ezen azért nem lepődök meg, mert a legnagyobb divat a sminktetoválásban a szemöldök tetoválás.
A jó formájú, szép szemöldök kiemeli az arcod karakterét, előnyösen hangsúlyozza a szemed formáját, és a tekinteted is ragyogóvá teszi.

Ha a természetes megjelenés kedvelője vagy, akkor a lágyabb, szolidabb az Artistry módszerrel készült sminktetoválást javaslom Neked.
Ha a merészebb, sminkelt hatású szemöldök tetszik Neked, akkor a hangsúlyosabb megjelenést adó Soft Powder technikával készült szemöldöktetoválást készítem el.

Mindkét megoldás kiválóan alkalmas arra is, hogy a félreszedett, esetleg nem előnyös szemöldökformádat észrevétlenül korrigáljuk is egyben.

… ha a szemedet szeretnéd tetováltatni:
Hát igen, egy igéző tekintet mindenkit levesz a lábáról.

A műszempilla ma már szinte alap a korosztályodban, ami mellé elég egy szép, klasszikus szemkontúr akár egy szolidabb, akár egy erőteljesebb fekete vonalvezetéssel.
Ez azért is remek megoldás, mert bármilyen sminket készíthetsz hozzá, a sminktetoválás remek alapot ad.

… ha a szádat szeretnéd tetováltatni:
Nos, ez valószínűleg kevesebb hangsúlyt kap a sminkelésben.
Korodból adódóan a színe még élénk és üde, talán a formájával vagy egy kicsit elégedetlen.

Az ajaktetoválás a Te igényeidhez igazodik.
A többnyire a kevésbé hangsúlyos, a pasztel színek, nude színnel végzett félsatír technika elég, de ezzel az esetleges korrekciót, ajakdúsítást is meg lehet valósítani, ha szükség van rá.

Ha pedig hangsúlyossá szeretnéd tenni az ajkaidat, akkor a sminktetoválásra elég egy szinezett szájfényt kenned, és máris varázslatos lesz a megjelenésed.

Akármelyik sminktetoválás mellett is döntesz, abban biztos vagyok, hogy nagyon fogod szeretni.
Pár hét-hónap elteltével már el sem tudod majd képzelni, hogy miként is élhettél nélküle.
Megkönnyíti a mindennapi sminkelést, és megnyugtató érzést ad, hogy a húzós nap végén hazaérve, vagy másnap reggel az ágyból kikelve is bátran pillanthatsz bele a tükörbe.

Már nem a huszonévesek közé tartozol?
A következő blogbejegyzésem a 30+ korosztálynak fog szólni, hamarosan olvashatod is.

Ha Te is szeretnél megújulni, keress bizalommal!
Kiss Katalin Edina

+36 20/313-4532
Esztétikai sminktetováló

Call Now Button